Grupul francez Iliad a făcut o ofertă de cumpărare a Vodafone Italia

Grupul francez de telecomunicaţii Iliad SA, susţinut de miliardarul Xavier Niel, a înaintat o ofertă pentru preluarea diviziei din Italia a operatorului britanic de telecomunicaţii Vodafone.

Compania franceză Iliard a trimis săptămâna trecută o ofertă către Consiliul de administraţie al Vodafone, susțin care au dorit să îşi păstreze anonimatul, citate de Bloomberg.

Săptămâna trecută, directorul general de la Vodafone, Nick Read, a declarat în mod public că analizează oportunităţile de fuziune cu rivalii din Marea Britanie, Spania, Italia şi Portugalia.

La rândul său, Iliad este interesat de preluarea unui operator de telefonie din Italia, dacă va apărea o oportunitate, a declarat luna trecută directorul diviziei din Italia, Benedetto Levi, într-un interviu pentru Bloomberg News.

Grupul francez a intra pe piaţa de telefonie mobilă din Italia în 2018 ca un competitor cu tarife reduse, ceea ce a declanşat un război al preţurilor care a obligat anul trecut fostul monopol Telecom Italia SpA să lanseze numai puţin de trei avertismente de profit.

Italia este una din cele mai bune pieţe de telefonie mobilă din lume

Italia este una din cele mai competitive pieţe de servicii de telefonie mobilă din lume, în condiţiile în care pe această piaţă activează mai mulţi operatori, printre care Vodafone şi Wind Tre SpA, o divizie a CK Hutchison Holdings Ltd.

Vodafone, prezent şi în România, este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe din Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Compania britanică operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 52 de reţele mobile partenere. La 30 septembrie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 136 milioane de dispozitive IoT conectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...