Guvern: Sebastian Burduja va prelua interimar Ministerul Educaţiei

Publicat: 30 sept. 2022, 08:47, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori
Guvern: Sebastian Burduja va prelua interimar Ministerul Educaţiei
Sebastian Burduja_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Conducerea Ministerului Educaţiei va fi preluată interimar de către ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, a anunţat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia pe Facebook aseară.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi seara, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”, a scris prim-ministrul pe pagina sa de socializare.

Şeful Executivului susţine că, „în continuare, România are nevoie de stabilitate şi coerenţă pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toţii pentru învăţământ”.

„Urmează să ne consultăm în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcţia de ministru”, precizează Nicolae Ciucă.