Guvernul s-a răzgândit din nou! Cine plătește, de fapt, taxa pe boală

Publicat: 11 apr. 2024, 20:07, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Guvernul s-a răzgândit din nou! Cine plătește, de fapt, taxa pe boală
Cine plateste, de fapt, taxa pe boala

Marcel Ciolacu a anunțat că legea concediilor medicale a fost analizată din nou, pentru a 3-a oară, și a vorbit despre forma finală. Premierul a spus cine trebuie să plătească așa-zisa taxă pe boală.

Guvernul s-a răzgândit din nou, după cum a recunoscut chiar premierul Marcel Ciolacu, care a vorbit despre taxa pe boală, sau mult discutata lege a concediilor medicale, care a stârnit indignarea românilor.

Cine plătește, de fapt, taxa pe boală

Ei bine, premierul Marcel Ciolacu a prezentat ultima variantă a legii concediilor medicale și a spus cine plătește, de fapt, taxa pe boală. În noua formulă, se percepe contribuție doar pentru concediile medicale în cazul bolilor obișnuite, a celor ce impun carantina și reducerea cu 25% a timpului de lucru. În rest, toate celelalte boli vor fi scutite de plata CASS.

„Am decis să reanalizăm subiectul concediilor medicale ca să putem corecta tot ne-a fost semnalat! Astfel, se percepe contribuție doar pentru concediile medicale în cazul bolilor obișnuite, a celor ce impun carantina și reducerea cu 25% a timpului de lucru! În rest, toate celelalte indemnizații de concediu medical sunt scutite de CASS. Indiferent că e vorba de concediu medical prenatal, pentru îngrijirea copilului bolnav, afecțiuni oncologice sau pentru boli grave ori cronice”, a explicat Marcel Ciolacu.