Guvernul vrea să majoreze numărul de avize acordate muncitorilor străini până la 100.000, în 2022

În primele zece luni, companiile din România au creat aproape 310.000 noi locuri de muncă, cu aproximativ 10.000 mai multe față de anul trecut, anunță Raluca Turcan, ministrul Muncii. Marea provocare constituie, însă, asigurarea forței de muncă, motiv pentru care Guvernuel vrea să majoreze, anul viitor, numărul de avize acordate muncitorilor străini până la 100.000, dublu față de acest an.

„Deci locuri de muncă există în România, iar acest rezultat se datorează în mare parte și măsurilor luate de la începutul pandemiei, pentru susținerea pieței muncii. În toată perioada crizei sanitare au fost alocați 7,72 miliarde lei pentru a ajuta companiile și în acest fel am protejat 1,4 milioane de locuri de muncă”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ministrul spune că a fost reluată organizarea burselor de locuri de muncă în întreaga țară pentru a ajuta companiile să ajungă mai ușor la oamenii care au nevoie de locuri de muncă. Alte măsuri luate au vizat majorarea considerabilă a stimulentului pentru părinții care se întorc la muncă în primele 6 luni de viață ale copilului (de la 650 de lei la 1.500 de lei), au fost completate veniturile persoanelor vulnerabile care se angajează, prin acordarea ajutorului social încă 6 luni după angajare, iar în același timp se fac verificări pentru prevenirea muncii la negru.

“Toate aceste măsuri au contribuit la crearea de noi locuri de muncă, însă acum cea mai mare provocare pentru piața muncii o reprezintă numărul insuficient de angajați, fără de care companiile nu își pot desfășura în mod corespunzător activitatea. Pentru a sprijini angajatorii să acopere această a lipsă a forței de muncă, Guvernul va majora anul viitor numărul de avize acordate muncitorilor străini la 100.000 de lucrători. Acest lucru nu înseamnă că 100.000 de lucrători vor veni în România, ci că dăm posibilitatea tuturor angajatorilor din țară să apeleze la resursă umană din străinătate, dacă nu găsesc angajați români, astfel încât afacerile lor să nu intre în blocaj”, a precizat Raluca Turcan.

Demnitarul mai atrage atenția și asupra problemelor legate de calificarea și profesionalizarea forței de muncă din România.

 „România are o rată redusă de implicare a angajaților în cursuri de pregătire, mult sub media europeană. Prin urmare, acționăm pentru a îmbunătăți cursurile de calificare organizate de agențiile de ocupare și în același timp actualizăm Codul Ocupațiilor din România, pentru ca toate meseriile cerute de angajatori să aibă calificări standardizate”.

1 COMENTARIU

  1. Pe români ( politicienii noștri ai voștri ) îi gonește disciplinat peste hotar cu ale lor matematici și cu acel salariul minim garantat pe economie , vom aduce pe alţi 310.000 – 500.000 de musulmani dacă este posibil… înlocuirea românilor cu acei filipinezi, chinezi, marocani, taiwanezi, indieni, s.a.m.d se vor descurca ceilalți românii rămași acasă cu limba și credința nou venitului.
    Cum dracu să nu își bată joc acest mândru politician de sărmanul și săracul român ?
    De 32 de ani acești politicieni păcătoși, corupți îşi calcă în picioare întregul său neam și al său popor.( Mai ceva ca etnia Rromă -Țigănească)
    Blestemat neam românesc aţi mai ajuns, pe ziua de mâine nu veţi mai avea nici identitate, nici cultura dar nici religie asta este sigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...