Handbaliștii de la Dobrogea SUD Constanța, plecați către Rusia, sunt blocați la Instanbul

Jucătorii echipei de handbal HC Dobrogea SUD Constanța nu au fost lăsați, la Instanbul, să se îmbarce în avionul de Rostov, unde trebuie să ajungă pentru meciul de mâine cu HC Victor Stavropol din primul tur al EHF European League.

Echipa a explicat pe Facebook situația. Din cauza unor proceduri de care clubul nu știa atunci când au fost înștiințați de protocolul acestei deplasări, viza de Rusia, testul COVID-19 și invitația trimisă de clubul rus nu au fost suficiente pentru a fi lăsați în avion de către autoritățile turce.

„Compania aeriană ne-a transmis că HC Victor ar fi trebuit să contacteze și Poliția din Rusia, iar autoritățile rusești să trimită un document către compania aeriană, prin care să se arate faptul că totul e în regulă cu vizita noastră și că ne permit intrarea în țară”, a explicat clubul pe Facebook.

Când compania aeriană a contactat autoritățile din Rusia, acestea au spus că nu au nimic oficial din partea clubului HC Victor legat de deplasarea clubului constănțean. „Astfel, cursa Instanbul-Rostov a plecat fără noi”, arată clubul pe pagina oficială.

Echipa a fost ținută pe aeroportul din Istanbul încă patru ore și li s-a mai făcut un rând de teste pentru coronavirus. Apoi au fost trimiși cu un autocar la 30 de kilometri de aeroport pentru a se caza la un hotel. Acum așteaptă documentul cerut de autoritățile turce, astfel încât Poliția din Rusia să confirme deplasarea, iar echipa să poată pleca către Rostov cu următoarea cursă disponibilă.

HC Dobrogea Sud Constanța are programat meciul retur cu Victor Stavropol mâine, 6 septembrie. În tur, clubul constănțean s-a impus cu 26-18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...