Haos pe stadion: Cel puțin 174 morți la un meci de fotbal

Cel puțin 174 de oameni au murit și câteva au fost răniți pe un stadion din Java de Est în timpul unui meci între echipele Arema și Persebaya Surabaya.

Conform Sky News, haosul a început după o victorie cu 3-2 în fața Persebayei Surabaya și, potrivit localnicilor, mii de fani au intrat pe teren după ce echipa lor a pierdut.

De asemenea, se susține că mai mulți jucători ai echipei Arema care se aflau încă pe teren la momentul respectiv și au fost atacați.

Peste 300 de persoane au fost duse de urgență la spitalele din apropiere, dar multe au murit pe drum sau în timp ce li se ofereau îngrijiri.

Aproximativ 180 de persoane au fost rănite, dar starea multora dintre ele se deteriorează.

Violențele au început atunci când poliția a tras cu gaze lacrimogene în mulțime.

Un oficial local din domeniul sănătății a declarat că multe dintre victime au murit din cauza „haosului, zdrobirii, călcării în picioare și sufocării”.

Doi dintre morții de pe stadion sunt polițiști.

Conform regulilor FIFA, poliția nu trebuie să poarte sau să folosească arme de foc sau „gaze pentru a dispersa mulțumile”.

Ministrul indonezian al securității a declarat pe rețelele de socializare că stadionul a fost umplut până la refuz: deși avea o capacitate de doar 38.000 de persoane, au fost vândute 42.000 de bilete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...