Harghita: 26 de apeluri la 112, care semnalau prezența urșilor în localități

Un număr de 26 de apeluri care semnalau prezenţa urşilor în localităţi au fost primite, de vineri până marţi, la numărul de urgenţă 112, jandarmii şi poliţiştii intervenind pentru îndepărtarea animalelor înspre zonele împădurite, scrie Agerpres.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, cele mai multe apeluri, respective zece, au fost primite vineri, acestea anunţând prezenţa urşilor în Băile Tuşnad, Miercurea Ciuc, Delniţa, Turdeni, Bilbor şi Zetea. În unele dintre aceste cazuri, prezenţa animalelor nu a fost confirmată, jandarmii intervenind pentru îndepărtarea urşilor la Băile Tuşnad şi Zetea.

În cursul zilei de sâmbătă, au fost primite şapte apeluri la 112, diverse persoane anunţând că au fost observaţi urşi în Băile Tuşnad, Turdeni şi Praid. Doar în cazul staţiunii Băile Tuşnad a fost confirmată prezenţa animalelor, acestea fiind îndepărtate de jandarmi.

În data de 18 iulie au fost primite patru apeluri, jandarmii intervenind din nou la Băile Tuşnad şi Joseni. Prezenţa ursului nu a fost confirmată la Crişeni.

În cursul zilei de luni au fost primite trei apeluri care anunţat prezenţa urşilor la Băile Tuşnad, Băile Szejke (în apropiere de Odorheiu Secuiesc) şi Borzont, jandarmii şi poliţiştii intervenind pentru îndepărtarea animalelor către păduri.

În toate cazurile confirmate, patrulele au mai rămas în zonă o perioadă pentru a se asigura că animalele nu revin şi au fost transmise mesaje RO-ALERT, prin care localnicii erau avertizaţi despre pericol.

În cursul zilei de duminică s-a înregistrat şi un atac de urs la Păuleni, comuna Lupeni. Un bărbat a suferit leziuni toracice şi abdominale şi a fost transportat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole