Hepatită cu debut brusc: O fetiță cu insuficiență hepatică, salvată de transplantul de ficat de la tatăl ei

Lola-Rose Raine din Anglia are trei ani. Ea a fost în comă indusă după ce a fost diagnosticată cu insuficiență hepatică. Salvarea a venit de la tatăl ei de la care a primit o porțiune de ficat. Povestea micuței Lola este prezentată de Sky news.

Lola-Rose este unul din cei 108 copii cu o formă de hepatită cu debut brusc și cauză neclară. UKHSA – Agenția pentru securitatea sănătății din Marea Britanie – spune că, până acum, au fost identificate 108 cazuri și că ”este îngrijorată” de creșterea numărului acestora, inclusiv a celor severe, care au neovie de transplant de ficat.

Părinții Lolei-Rose – Jane și Alan –  s-au oferit să devină donatori pentru transplantul de ficat de care avea nevoie fiica lor. Tatăl, Alan, a fost considerat soluția mai sigură. Operația a durat șapte ore. Jumătate din ficatul lui Alan a fost transplantat fiicei sale, iar rezultatele, spun părinții Lolei, au fost evidente aproape imediat.

Lui Jane și Alan li s-a spus că insuficiența hepatică a fiicei lor a fost cauzată de o infecție cu adenovirus. De obicei, acest virus provoacă simptome asemănătoare gripei și nu se știe de ce provoacă o creștere a cazurilor de hepatită cu debut brusc la peste o sută de copiii din Marea Britanie, de la începutul anului.

Dr. Susan Hopkins, consilier medical șef la UKHSA, a declarat pentru Sky news că opt transplanturi în primele trei luni la copii nu este ceva normal și, prin urmare, trebuie efectuate investigații pentru a înțelege care este cauza.

Dr. Tassos Grammatikopoulos este consultat în hepatologie pediatrică la Spitalul Kings College, unul dintre cele mai importante centre pentru tratamentul bolilor hepatice pediatrice, unde este internată și Lola. El s-a referit  într-o declarație pentru Sky news, la faptul că  a identificat până acum, într-o proporție semnificativă, aproximativ 77%, legătura cu o infecție cu adenovirus. De asemenea, medicul vorbește, în aceste cazuri  despre consecințele izolării din timpul pandemiei, când copiii nu au mai fost expuși unor agenți patogeni comuni, la infecții obișnuite, așa cum se întâmplă într-o comunitate.

În prezent, micuța Lola continuă să facă progrese și urmează fizioterapie pentru a-și recăpăta tonusul muscular înainte de externare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...