Ianis Hagi: Cu Austria vom avea mai multe spații de joc decât cu Irlanda de Nord

Fotbalistul echipei naţionale de fotbal a României, Ianis Hagi, e convins că selecţionata Austriei, evoluând pe teren propriu, va ieşi mai mult la joc, în partida de luni, din cadrul Ligii Naţiunilor, şi că jucătorii români vor avea astfel spaţii mai mari.

„Jucând în deplasare, cu o echipă mai bine cotată, cu siguranţă va ieşi la joc şi vor încerca să atace mai mult. Spaţiile vor fi mai mari şi apoi va depinde de noi să le găsim şi să încercăm să jucăm pe punctele lor slabe şi să câştigăm punctele”, a afirmat Hagi într-un interviu pentru site-ul oficial al FRF.

„Cu Mirel Rădoi pasăm mult mai mult, suntem mult mai curajoşi, dar cred că şi defensiv s-au schimbat multe chestii. Ne apărăm mult mai sus, încercăm să recuperăm mingea cât mai repede. Chiar dacă s-a spus că nu a fost un joc perfect cu Irlanda de Nord, din multe puncte de vedere, chiar şi aşa am avut mai multe ocazii faţă de trecut. De asta sunt încrezător în ceea ce am început cu noul antrenor şi sper să fie din ce în ce mai bine”.

Meciuri din trei în trei zile

Referitor la partida cu Irlanda de Nord, prima din cadrul grupei din Liga Naţiunilor, scor 1-1, Ianis Hagi a afirmat că naţionala României poate câștiga meciul retur, de la Belfast.

„La echipa naţională se joacă din trei în trei zile, nu prea e timp să te gândeşti la ce a fost. Atâta timp cât noi ne făceam datoria în faţa porţii şi marcam goluri, nu cred că mai vorbeam de ghinion. Aşa a fost să fie istoria acestui meci, chiar dacă am dominat din primul minut, în fotbal se mai întâmplă şi lucruri de genul ăsta. Trebuie să ne uităm în viitor. Eu sunt sută la sută convins că putem lua trei puncte la Belfast. Şi nu numai acolo. Cred că avem capacitatea să luăm foarte multe puncte din această grupă. Am simţit lipsa suporterilor cu Irlanda de Nord. Fotbalul este mult mai plictisitor fără suporteri. Oriunde am juca e un dezavantaj pentru ambele echipe. Sincer să fiu, abia aştept ca suporterii să revină, pentru că avem mare nevoie de ei”, a mai spus Ianis Hagi.

Echipa naţională de fotbal a României a terminat la egalitate cu reprezentativa Irlandei de Nord, 1-1 (1-0), vineri seara, pe Arena Naţională, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, la debutul lui Mirel Rădoi ca selecţioner. Cel de-al doilea meci al selecţionatei României în Liga Naţiunilor, cu Austria, se va disputa, luni, de la ora 21:45, la Klagenfurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...