Cu ce mâncăm cartofii prăjiți. Iată cum prepari cele mai gustoase sosuri la tine acasă

O mâncare fără de care majoritatea nu poate trăi este reprezentată de cartofii prăjiți. Fie că îi mâncăm de la sine, fie acompaniați de o friptură sau un burger, sosul nu trebuie să lipsească.

Iată aici câteva dintre cele mai gustoase sosuri pentru cartofii prăjiți:

1. Sos Aioli:1 linguriţă hrean ras, 1 linguriţă jumate de ardei iute tocat mărunt, sucul de la o lămâie, 2 linguri friscă, 120 ml maioneză, 1-2 căţei usturoi, 1 linguriţă cimbru

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele într-un bol şi se asezonează cu sare şi piper. Se ţine la frigider cel puţin o oră înainte de a fi servit.

2. Tzatziki: mărar, piper, sare, 2 linguri de ulei de măsline, 1 castravete, 2 linguriţe de suc de lămâie, 2 căţei de usturoi mărunţiţi, 2 ceşti de iaurt cu 10% grăsime

Mod de preparare: amesteci uleiul cu usturoiul şi condimentele, după care adaugi iaurtul. Cureţi un castravete şi îl dai pe răzătoare, apoi îl storci bine de apă. Îl amesteci cu restul ingredientelor şi adaugi puţin mărar tocat.

3. Sos de muştar cu miere: 1/2 lingură zeamă de lămâie, 3 linguri miere, 1 lingură muştar Dijon, 2 linguri muştar galben, 110g sau 8 linguri maioneză

Mod de preparare: combină toate intredientele într-un bol mic şi amestecă bine. Poţi consuma sosul imediat, însă cel mai bine este să-l laşi să stea peste noapte în frigider, pentru un gust mai intens.

Poftă bună!

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole