„Îi supărăm pe cei putrezi din vârful piramidei”. Cântecul de protest care scoate oamenii în stradă (VIDEO)

O melodie a cărei versiune oficială are 1,5 milioane de vizualizări pe YouTube și ale cărei versuri denunță gestionarea crizei de sănătate de către guvern este hit al protestelor de stradă din Franța.

Mesajul este reluat de participanți și organizatori ai mai multor manifestări de acet tip, dintre care unele resping fără echivoc purtarea măștilor și măsurile de sănătate.

„Danser encore” este titlul melodiei compusă de HK, numele de scenă al artistului originar din Roubaix, pe numele real Kaddour Hadadi.

În ciuda pandemiei, HK continuă să transmită în mod regulat hitul său anti-izolare. Spre exemplu, câteva sute de oameni au venit să-l vadă cântând pe străzile din Vans, Ardèche pe 20 martie.

Pe pagina de Facebook, HK nu ezită să posteze cele mai populare evenimente de stradă la care se aude piesa sa și nici să menționeze o „contagiozitate” a piesei sale, „o nevoie irezistibilă de a ce aduna și de a dansa din nou”.

Mulțimea continuă să „Danser encore”

Autoritățile franceze sunt îngrijorate de amploarea evenimentelor de acest tip. După videoclipul de la Saint-Antonin-Noble-Val, prefectul din Tarn-et-Garonne, de exemplu, a îndemnat cetățenii să fie atenți și să respecte gesturile de prevenție. „Trebuie să păstrăm măștile și să evităm adunările mari”.

După un eveniment de acest gen de la Chambéry, municipalitatea a transmis că:  „Am constatat că gesturile de prevenție nu au fost respectate și acest lucru este inacceptabil. Nu putem tolera această atitudine, într-un context epidemiologic îngrijorător”.

După adunarea a sute de oameni în Les Vans, prefectura nu a ezitat să vorbească despre „iresponsabilitatea” participanților, precum și despre „o perturbare gravă a ordinii publice”.

Mulțimea însă continuă, pretutindeni în Franța, să „Danser encore”, potrivit huffingtonpost.fr și smartradio.ro

Versurile melodiei-manifest

Și când seara la televizor / Domnul, regele cel bun a vorbit / A venit să anunțe propoziția / Suntem obraznici / Dar mereu cu eleganță / Fiecare măsură autoritară / Fiecare iz de securitate / Vede încrederea noastră cum scade / Ei arată atât de multă insistență / Pentru a ne limita conștiința”.

„Certificatul pe proprie răspundere pe care îl semnăm / Absurditatea în ordonanțe / Și vai de cel care gândește / Și vai de cel care dansează”.

„Să știm cum să ne ținem la distanță / Pentru sănătatea noastră mentală / Socială și de mediu/ Zâmbetele noastre, inteligența noastră / Să nu fim fără rezistență / Instrumentele nebuniei lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...