Immofinanz s-a extins în Italia cu brandul de retail STOP SHOP, prezent și în România

Investitorul și dezvoltatorul austriac Immofinanz s-a extins cu rețeua de parcuri de retail STOP SHOP, pe piața din Italia. Prima achiziție pe această piață o reprezintă centrul Parco Fiore, integral ocupat, amplasat în San Fior, nordul Italiei, cu o suprafață totală închiriabilă de 27.000 mp. Immofinanz  a achiziționat centrul de la banca internațională de investiții Barrings, care deținea proprietatea prin European Core Property Fund Italy, administrat de Kryalos SGR. Prețul de vânzare a fost de aproximativ 35 milioane euro.

„Piața italiană vine ca o completare firească și poate deveni motor de creștere pentru platforma de succes STOP SHOP. Cu o populație de peste 60 de milioane de locuitori, Italia este una dintre cele mai mari țări din Europa. O analiză amplă a pieței locale a arătat că structurile comerciale actuale, combinate cu puterea de cumpărare și comportamentul consumatorilor, în special în partea de nord a Italiei, oferă un potențial semnificativ pentru dezvoltarea unui parc de retail  STOP SHOP. Plănuim să ajungem la 10 astfel de centre în Italia, până în 2024, obiectiv pentru care am alocat un buget de 250 milioane de euro”, a declarat  Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ  referitor la strategia companiei.

Parcul de retail care va funcționa sub brandul STOP SHOP San Fior, este amplasat la 37 de kilometri de Treviso și 60 de kilometri nord de Veneția, în centrul regiunii Veneto. Zona de proximitate  pe o rază de 30 de minute parcurse cu mașina cuprinde circa 100.000 de locuitori. Regiunea Veneto este una dintre cel mai bine dezvoltate economic din Italia, cu venituri ridicate ale populației și putere de cumpărare substanțial peste media națională și a întregii UE.

Contracte de 7,7 ani pentru chiriași

Parcul are 1.500 de locuri de parcare și a fost finalizat în două etape, între 2017 și 2019, având un mix bun de chiriași, printre care companii internaționale precum C&A, Takko, MediaWorld, Decathlon, Roadhouse Grill și Burger King, plus mărci populare italiene ca Mega (supermarket), Globo și Terranova (modă) sau Casa Tua (mobilă). Termenul mediu total al contractelor de chirie în curs (WAULT – weighted average unexpired lease term) este de 7,7 ani.

Portofoliul STOP SHOP deținut de Immofinanz cuprinde, cu noile achiziții, 99 de parcuri comerciale active, amplasate în zece țări diferite: Slovacia (16 centre STOP SHOP), Slovenia (14), Ungaria (14), Austria (14), Serbia (14), Republica Cehă (12), Polonia (10), Croația (3), Italia și România (1).

Mai multe articole...

Cele mai citite articole