În Marea Britanie și Franța se înregistrează din nou o creștere a cazurilor de Covid

Ratele de infectare cu Covid au crescut în Marea Britanie pentru prima dată de la mijlocul lunii iulie, potrivit Office for National Statistics (ONS), transmite BBC. Numărul cazurilor de Covid-19 este în creştere rapidă și în Franţa, au anunţat vineri autorităţile sanitare din Paris, relatează dpa, preluată de Agerpres.

În Marea Britanie, o persoană din 70  a fost testată pozitiv. Cea mai mare creștere este raportată la copiii din învățământul gimnazial.

ONS spune că va monitoriza îndeaproape evoluția pentru a vedea impactul în următoarele săptămâni, după reluarea cursurilor.

În Franța, creşterea numărului de noi cazuri de Covid poate fi observată la toate grupele de vârstă, dar mai ales la persoanele din categoria de vârstă 10-19 ani.

Autorităţile au anunțat că situaţia în spitale este stabilă și au cerut persoanelor cu vârste de peste 60 de ani să facă o nouă doză booster a vaccinului anti-Covid-19.

Atât în Marea Britanie cât și în Franța, această creștere este pusă în legătură directă cu începerea noului an de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...