În Marea Britanie și Franța se înregistrează din nou o creștere a cazurilor de Covid

Publicat: 24 sept. 2022, 14:21, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
În Marea Britanie și Franța se înregistrează din nou o creștere a cazurilor de Covid
Long Covid

Ratele de infectare cu Covid au crescut în Marea Britanie pentru prima dată de la mijlocul lunii iulie, potrivit Office for National Statistics (ONS), transmite BBC. Numărul cazurilor de Covid-19 este în creştere rapidă și în Franţa, au anunţat vineri autorităţile sanitare din Paris, relatează dpa, preluată de Agerpres.

În Marea Britanie, o persoană din 70  a fost testată pozitiv. Cea mai mare creștere este raportată la copiii din învățământul gimnazial.

ONS spune că va monitoriza îndeaproape evoluția pentru a vedea impactul în următoarele săptămâni, după reluarea cursurilor.

În Franța, creşterea numărului de noi cazuri de Covid poate fi observată la toate grupele de vârstă, dar mai ales la persoanele din categoria de vârstă 10-19 ani.

Autorităţile au anunțat că situaţia în spitale este stabilă și au cerut persoanelor cu vârste de peste 60 de ani să facă o nouă doză booster a vaccinului anti-Covid-19.

Atât în Marea Britanie cât și în Franța, această creștere este pusă în legătură directă cu începerea noului an de învățământ.