În noaptea de Sfântul Andrei îți poți visa ursitul! Tot ce trebuie să faci

Sărbătoarea Sfântului Andrei, ca multe altele poartă un mister aparte conturat în popor. Din vechime, se considera că această noapte este una aleasă, în care divinitatea ascultă dorințele celor de pe pământ. De altfel, în noaptea de Sfântul Andrei se consideră că fetele își pot visa ursitul.

În noaptea de Sfântul Andrei îți apare în vis persoana cu care te vei căsători

Dorința de a străbate cu mintea omenească minunile credinței a fost dintotdeauna uriașă. Din acest motiv au fost create de-a lungul vremii numeroase tradiții și legende despre sărbători.

Una dintre cele mai puțin cunoscute are legătură cu sărbătoarea Sfântului Andrei. Considerat Ocrotitorul României, acesta ar fi cel care poate să le dezvăluie fecioarelor care le va fi ursitul.

Ce înseamnă dacă ninge de Sfântul Andrei?

Trebuie să consumi „turta minune” pentru a-ți visa alesul

În unele zone ale României, fetele tinere erau îndrumate de vârstnici să apeleze la această tradiție dacă vor să afle cu cine se vor mărita. Conform acesteia, fetele tinere trebuie să consume înainte de culcare o turtă din făină, apă și sare. Aceasta este preparată dintr-o lingură de făină, una de apă și un praf de sare.

După ce vor mânca turta magică, fecioarele ar trebui să meargă direct la culcare. În vis, acestea ar urma să primească apă de la cel care le este sortit ca soț.

Îți vezi alesul în paharul cu apă poziționat în cenușa fără jar

România are o varietate de tradiții legate de sărbătorile de peste an. O alta care vizează ziua Sfântului Andrei este tot legată de măritiș. Se pare că fetele tinere au încă o variantă de a-și vedea alesul înainte ca acesta să apară cu adevărat în calea lor.

Citește și: Când se pune grâu de Sfântul Andrei. Ce semnificație are

În unele zone ale țării, fetele erau îndemnate să așeze un pahar cu apă rece în cenușa stinsă. După ce paharul a rămas la odihnit în mediul respectiv vreme de câteva ore, în reflexia apei ar trebui să apară chipul ursitului tinerei care a apelat la acest truc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...