În Paris și alte opt orașe adiacente se interzic deplasările după ora 21:00

Opt orașe din Franța vor interzice, de sâmbătă, deplasările în afara casei după ora 21:00 până la 06:00. Anunțul a fost făcut de președintele Franței Emanuel Macron la un interviu televizat, citat de BBC.

Măsura a fost luată după ce numărul de infectări a crescut alarmant și este menită să oprească întâlnirile la restaurant și vizitele la prieteni. Măsurile vor fi în vigoare pentru cel puțin patru săptămâni.

De asemenea, a fost declarată o stare de urgență. Ieri, 14 octombrie 2020, au fost confirmate în Franța încă 22.951 de cazuri noi de infectări cu coronavirus.

Președintele Macron a declarat că acest val de coronavirus a fost diferit de focarul din primăvară, deoarece virusul s-a răspândit în toate părțile Franței.

Starea de timp pe timp de noapte se va aplica capitalei Paris și suburbiilor sale, precum și Marsilia, Lyon, Lille, Saint-Etienne, Rouen, Toulouse, Grenoble și Montpellier.

Locuitorii din aceste zone vor avea nevoie de un motiv valabil pentru a fi în afara caselor lor în timpul orelor de interdicție, a spus președintele. Călătoriile esențiale vor fi permise. Oricine va fi găsit încălcând starea de timp va fi amendat cu 135 euro.

Școlile vor rămâne deschise și oamenii vor putea călători în continuare între regiuni în timpul zilei.

De asemenea, nu mai mult de șase persoane vor avea voie să se adune în case private, dar vor fi scutite pentru gospodăriile mari, a explicat dl Macron.

Companiile care suferă financiar din cauza noilor măsuri vor fi eligibile pentru ajutor de stat, a mai arătat Macron.

1 COMENTARIU

  1. Ministerul Sănătății din Franța a raportat miercuri 22.591 de noi infecții cu COVID-19, cazurile totalizând acum 779.063. Numărul de morți în țară a ajuns la 33.037, deoarece în ultimele 24 de ore au fost raportate 104 noi decese.

    Macron a cerut, de asemenea, limitarea adunărilor la cel mult șase persoane.

    Noile cazuri de infecții cu coronavirus în Germania au crescut la 6.638 în ultimele 24 de ore, au arătat datele oficiale joi, ajungând la un nivel zilnic nevăzut de la începutul pandemiei.

    Saltul alarmant al numărului a venit la doar câteva ore după ce cancelarul Angela Merkel s-a întâlnit cu liderii celor 16 state federale din Germania pentru a conveni restricții mai dure menite să încetinească răspândirea contagiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...