În SUA se investighează o posibilă problemă la utilitarele Mercedes Sprinter

Autoritatea americană responsabilă pentru siguranţa rutieră (NHTSA) a anunţat că a demarat o investigaţie preliminară asupra unor plângeri potrivit cărora unele modele din 2019 ale utilitarei Mercedes-Benz Sprinter.

Aceste modele, folosite ca vehicule de livrări de Amazon.com sau ca ambulanţe, au pornit singure de pe loc deşi levierul cutiei de viteze era blocat în „Park”, potrivit Reuters. NHTSA susţine că a primit reclamaţii referitoare la opt tamponări şi o persoană rănită ca urmare a unor incidente în care au fost implicate utilitare Mercedes-Benz Sprinter 2500/3500/4500. Agenţia nu a dezvăluit numărul total de vehicule care sunt incluse în investigaţie.
În replică, Mercedes-Benz Cars & Vans a dat publicităţii un comunicat conform căruia „compania este într-o comunicare strânsă cu NHTSA cu privire la îngrijorările sale şi va continua să coopereze cu agenţia„.

O investigație preliminară

Într-o plângere formulată în data de 16 martie, un şofer din Pittsburgh spune că utilitara sa era oprită şi levierul cutiei de viteze era blocat in „Park” dar cu toate acestea „vehiculul a luat-o la vale şi a tamponat un alt automobil. Acesta este cel de-al doilea accident al meu în care a fost implicată o utilitară Mercedes Sprinter, în ambele cazuri de vină fiind o problemă la sistemul de frânare„, susţine şoferul care conducea o utilitară de livrări a grupului Amazon.

O investigaţie preliminară este primul pas înainte ca NHTSA să decidă dacă va demara o anchetă amănunţită. Autoritatea subliniază însă că „un vehicul care porneşte singur fără un şofer la volan este posibil să lovească pietoni sau vehicule, în mişcare sau parcate, precum şi clădiri, provocând răniri, decese şi/sau pagube materiale„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...