Încă o locuință explodează în județul Galați, victimă grav rănită

La doar două zile după ce o explozie a distrus mare parte dintr-un bloc din centrul Galațiului, o nouă deflagrație are loc într-un imobil, de această data în municipiul Tecuci. Și în acest caz există o victimă cu arsuri multiple.

Un bărbat de 53 de ani din municipiul Tecuci a ajuns, sâmbătă dimineață, la spital cu arsuri şi afecţiuni respiratorii, în urma unei explozii urmate de incendiu la imobilul în care locuia, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi.

Echipajele Secţiei de pompieri Tecuci au intervenit la o explozie urmată de incendiu la o casă din municipiu, unde s-a acţionat cu două maşini de stingere şi o ambulanţă SMURD. Incendiul se manifesta pe 60 mp de acoperiş şi în două camere.

Proprietarul gospodăriei afectate, un bărbat de 53 de ani, avea arsuri pe membrele inferioare, superioare şi la nivelul căilor respiratorii. Acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal din Tecuci, urmând să fie transferat la Spitalul Clinic Judeţean Galaţi de către echipajul SMURD.

În urma exploziei şi incendiului a fost afectat acoperişul şi au fost distruse bunurile din două camere ale locuinţei.

Cauza probabilă a evenimentului a fost o acumulare de gaz la o sobă de teracotă.

A doua explozie într-o săptămână

Este al doilea incident de acest tip ce are loc, în această săptămână, pe raza județului Galați. În urmă cu două zile era puternic avariat un imobil din centrul municipiului de la Dunăre.

„Explozia a fost generată în urma unei acumulări de gaze la demisolul unui bloc de locuințe din zona centrală a orașului. Au fost înregistrate 5 victime, din care una cu arsuri pe 50% din suprafața corporală și 4 victime cu traumatisme ușoare. Au fost evacuate 21 de persoane, din care 3 copii, 7 vârstnici și 11 adulți”, anunțau atunci reprezentanții ISU Galați.

Echipele de intervenție evacuat 20 de persoane, iar alte 30 s-au autoevacuat. În urma evenimentului, patru persoane au fost asistate medical la fața locului, iar o altă victimă a fost transportată la spital cu  arsuri pe 50% din suprafața corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole