Incendii de vegetație: Evacuarea forțată a peste o mie de copii aflați în tabere

Publicat: 17 iul. 2023, 21:30, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Incendii de vegetație: Evacuarea forțată a peste o mie de copii aflați în tabere

Din 17 iulie, în apropiere de Atena se înregistrează incendii de vegetație ceea ce a determinat evacuarea a peste o mie de copii care se aflau într-o tabără de vacanță în zona stațiunii balneare Lutraki.

”Am salvat 1.200 de copii care se aflau în tabere de vacanță”, a anunțat primarul orașului situat la aproximativ 80 de kilometri vest de Atena, Giorgos Gkionis, la televiziunea privată Skai.

În zona forestieră situată în apropiere de istmul Corint, s-a declanșat focul, informează agenția de presă greacă ANA. Preventiv, imediat, au fost ordonate evacuări. Potrivit pompierilor, forțele terestere și aeriene au fost deja mobilizate atunci când a vântul a început să bată cu putere în această zonă.

 Afectată de rafale de vânt puternice, un alt incendiu a fost declarat la Kuvaras, la 50 de kilometri est de Atena, au anunțat pompierii greci, în timp ce autoritățile au decis evacuarea preventivă din mai multe zone balneare a locuitorilor și a persoanelor dintr-o mănăstire.

Este un incendiu dificil, deoarece vântul bate cu putere (50-60 km/oră), a precizat Yannis Artopios, purtătorul de cuvânt al pompierilor. Șapte cisterne cu apă, patru elicoptere și 150 de pompieri, din care o echipă de 30 de pompieri români, luptă contra celor două incendii, relatează presa locală, transmite HuffPost.

Privitor la focul din Kuvaras, purtătorul de cuvânt al pompierilor  a anunțat ”arestarea unui străin care ar fi la originea incendiului”, fără a preciza naționalitatea individului.

Ca tot sudul continentului nostru, Grecia se confruntă cu temperaturi de peste 44 de grade Celsius, în regiune Teba, în centrul țării, potrivit presei locale.