Incendii devastatoare în SUA: 4 victime, zeci de mii de oameni evacuați, podgorii pârjolite

Incendiile care afectează nordul Californiei au făcut ieri a patra victimă, în timp ce pompierii încercau să stabilizeze flăcările care devastează cunoscuta regiune viticolă Napa Valley.

Cel puţin o duzină de vinării au căzut pradă flăcărilor „Glass Fire”, un incendiu de proporţii izbucnit duminică şi plasat doar 2% sub control miercuri, după ce a mistuit deja aproximativ 20.000 de hectare de vegetaţie.

Zeci de mii de locuitori au fost evacuaţi în ultimele zile din cauza flăcărilor, care afectează şi valea vecină, Sonoma Valley.

Calistoga, un orăşel renumit pentru enoturismul său, era pustiu miercuri, aproape rupt de lume din cauza flăcărilor.

În total, „Glass Fire” a distrus peste 80 de case, un număr încă nedeterminat de spaţii comerciale şi a ameninţat peste 20.000 de alte clădiri, potrivit pompierilor californieni.

Aproximativ 2.000 de pompieri sunt desfăşuraţi în zonele afectate, unde prognozele meteo indică o revenire a vânturilor uscate care au alimentat flăcările weekendul trecut.

California s-a confruntat în acest an cu incendii de pădure de o amploare excepţională, cu aproape 16.000 de kilometri pătraţi mistuiţi de flăcări de la începutul sezonului.

La aproximativ 300 de kilometri nord de Napa Valley, un alt incendiu, denumit „Zogg Fire”, a făcut o a patra victimă: un bărbat, evacuat cu elicopterul duminică, care a murit în spital în urma arsurilor, a anunţat şeriful din comitatul Shasta, Eric Magrini.

În total, 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor care au afectat California de la începutul sezonului.

Cauza celor două incendii, alimentate de vânturile puternice şi foarte uscate care au suflat în regiune weekendul trecut, rămâne nedeterminată, însă autorităţile locale şi oamenii de ştiinţă subliniază rolul schimbărilor climatice, care exacerbează o secetă cronică şi provoacă condiţii meteorologice extreme în vestul Statelor Unite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...