Incendiu la Spitalul din Constanţa. Sanitas: Acelaşi lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital

Federaţia Sanitas a transmis, vineri, că tragedia de la Constanţa se pate repeta oricând în alt spital din România, deoarece unităţile medicale funcţionează în clădiri vechi de 80-90 de ani.

”Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public”, au transmis sindicaliştii, afirmând totodată, că guvernanţii sunt experţi în a lua decizii ”pe genunchi”.

”O nouă tragedie colectivă îndoliază România! Nu putem să nu spunem, pentru a nu ştiu câta oară, că acelaşi lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România, în condiţiile în care instituţiile sanitare sunt obligate să funcţioneze în clădiri cu infrastructură învechită (de peste 80-90 de ani!), incapabilă să facă faţă cerinţelor tehnice şi a celor de siguranţă a pacienţilor”, a transmis, vineri, Federaţia sanitas. 

Sindicaliştii au transmis condoleanţe familiilor victimelor şi cer colegilor din sistem să aibă puterea de a face faţă şi acestei provocări. 

”Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public! În schimb, guvernanţii sunt ”campioni” ai deciziilor punctuale, luate ”pe genunchi”, care încearcă să cârpească sistemul numai acolo şi când cedează! Nu mai devreme de ieri, premierul Cîţu ameninţa managerii cu pierderea locurilor de muncă dacă nu rezolvă problema locurilor la ATI. Să-i spună cineva domnului prim-ministru că secţiile ATI nu se fac la comandă şi nu suportă improvizaţii”, au mai transmis sindicaliştii. 

Nouă pacienţi au murit, vineri, ntr-un incendiu care a izbucnit în Secţia ATI COVID a Spitalului de boli ifecţioase Constanţa. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...