Începe procesul gardianului nazist care are vârsta de 100 de ani!

Un fost gardian SS, acum în vârstă de 100 de ani, este judecat începând de joi de un tribunal german, fiind acuzat că a contribuit la moartea a peste 3.500 de oameni într-un lagăr de concentrare nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit BBC, procurorii l-au inculpat pe Josef S., fost caporal-şef al diviziei „Totenkopf” a Waffen-SS, pentru „complicitate la omorârea” a 3.518 de prizonieri în lagărul de la Sachsenhausen, nu departe de Berlin, între 1942 şi 1945. sMedicii au spus că inculpatul – cel mai vârstnic acuzat de crime naziste judecat vreodată în Germania – este apt doar parţial să facă faţă unui proces, astfel încât şedinţele vor fi limitate la două ore şi jumătate zilnic.

Printre crimele la care procurorii spun că Josef S. a contribuit se numără împuşcarea unor prizonieri sovietici de război şi omorârea altora cu Zyklon-B, gazul otrăvitor folosit în lagărele de exterminare unde au fost ucişi milioane de evrei în Holocaust.

El este acuzat că a contribuit la crime crude şi perfide’, a transmis într-un comunicat tribunalul din Neuruppin, de lângă Berlin, adăugând că bărbatul a contribuit la ‘crearea şi menţinerea în lagăr a unor condiţii care puneau în pericol vieţile”. În ultimii ani, în Germania au fost declanşate o serie de procese împotriva unor foşti gardieni din lagăre, acum foarte bătrâni, pentru crime împotriva umanităţii comise în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole