India sub asediu COVID. Cetățenii vor să se imunizeze în lupta cu virusul ucigaș

India este unul dintre statele care îi îngrijorează cel mai mult pe specialişti, din cauza populaţiei sale numeroase . Conform statisticililor India a re o populație de 1,3 miliarde de locuitori  şi are unele dintre cele mai dens populate oraşe din lume.

India înregistrează oficial între 80.000 şi 90.000 de cazuri noi pe zi.

Conform minstrului Sănătății, de o lună, este ţara cu cea mai mare creştere a numărului zilnic de contagieri.

Premierul Narendra Modi a solicitat, la sfârșitul săptămânii trecute, populaţiei să continue să poarte masca în spaţiile exterioare. ‘

„Aceste reguli sunt armele în războiul împotriva coronavirusului. Sunt instrumente puternice pentru salvarea vieţii fiecărui cetăţean”, a declarat Modi în intervenţia sa lunară la radio.

Principalele oraşe, precum Mumbai şi Delhi, au fost primele afectate de virus. Acesta s-a răspândit, însă, în regiuni şi zone rurale, unde infrastructura sanitară este mai puţin dezvoltată.

În pofida acestei evoluţii a epidemiei, este puţin probabil ca guvernul să decidă asupra unei noi perioade de carantină, după ce prima a afectat economia ţării, notează AFP.

Unele şcoli au fost redeschise.

Trenurile, transportul subteran, zborurile interne, pieţele şi restaurantele pot funcţiona în prezent în mod normal.

„Epidemia este adânc înrădăcinată în populaţie”, a declarat pentru AFP Anand Krishnan, profesor la cea mai prestigioasă structură publică din ţară, Institutul de Ştiinţe Medicale All India (AIIMS) din New Delhi.

‘Acesta a adăugat că este o sigură șansă și că singurul lucru ce trebuie făcut este îngrijirea persoanelor bolnave. Totodată a cesta ami spus că este imperior necesar identificarea persoanelor care prezintă simtome foarte rapid şi că acestea trebuie tratate urgent.

Profesorul a mai spus că etse imperios luarea unor măsuri drastice și este de asemenea nevoie de respectarea regulilor privind distanţarea social.

Pe de altă parte, unii rezidenţi din New Delhi au declarat pentru AFP că nu se mai tem la fel de mult ca înainte de virus. „Sunt plecat de acasă toată ziua când mă duc la muncă. Altfel, nu-mi părăsesc locuinţa”, a declarat Umang Chutani, în vârstă de 23 de ani, care lucrează într-o farmacie.

Himanshu Kainthola, de 61 de ani, care a fost bolnav de COVID-19 luna trecută, însă de atunci şi-a revenit, a explicat, de asemenea, că îngrijorările au „scăzut mult” în familia sa.

„Luăm măsurile de precauţie necesare şi încercăm să ne îmbunătăţim imunitatea mai degrabă decât să ne lăsăm cuceriţi de frică”, a precizat Kainthola.

Santosh, un student, consideră că acest virus face în prezent „parte din viaţa noastră”.

„Nu putem închide toate întreprinderile pentru că nu trebuie să lăsăm economia să se prăbuşească. Nu COVID-19 este cel care va plăti chiria”, a declarat el pentru AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...