ING Groep, din Olanda, pregătește deschiderea unei noi subsidiare de investiții bancare, la Madrid

Publicat: 13 iun. 2024, 16:53, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
ING Groep, din Olanda, pregătește deschiderea unei noi subsidiare de investiții bancare, la Madrid

Grupul bancar olandez ING Groep pregătește deschiderea unei noi subsidiare de investiţii bancare, prin relocarea de operațiuni, la Madrid.

Banca din Ţările de Jos este prezentă pe piaţa spaniolă din 1999, iar în ultimii ani s-a concentrat pe extinderea segmentului de servicii bancare destinate persoanelor juridice, unde veniturile au crescut cu 21 la sută în 2023, până la 208 milioane de euro, transmite Reuters.

Proiectul este în stadiu iniţial deşi decizia de stabilire a locaţiei la Madrid este fermă.

Numărul angajaţilor de la noul hub încă nu a fost stabilit, dar acesta va deveni operaţional la finalul lui 2024 sau la începutul anul 2025, susţine presa spaniolă, citată de Reuters.

ING încă finalizează detaliile şi a început demersurile pentru angajările la noul centru, inclusiv pentru funcţiile de vicepreşedinţi, asociaţi şi analişti.

ING are 1.700 de angajaţi în Spania, din care 150 lucrează la divizia de servicii bancare pentru companii şi servicii bancare de investiţii.

În România, ING Bank și-a continuat traiectoria de creștere, raportând, pentru trimestrul unu, 2024, venituri de 877 milioane lei și active totale de 71,4 miliarde lei, în crestere cu 11,3 la sută, respectiv cu 14,1 la sută, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În acest context de creștere a activelor și veniturilor, profitul net raportat este de 347 milioane lei.

Se observă o tendință de creștere mai accelerată a depozitelor atrase față de creșterea portofoliului de credite, pe fundalul inflației persistente și a ratelor de dobandă relativ ridicate. Datorită politicilor consecvente și prudente de creditare, costurile cu provizioanele de risc au rămas la un nivel scăzut, de aproximativ 58 milioane lei, dar mai ridicat decât în aceași perioadă a anului trecut, au anunțat reprezentanții ING, pe pagina de internet a instituției financiare.

ING Bank România a oferit noi împrumuturi pentru a sprijini tranziția către un mediu mai sustenabil, oferind credite cu discount-uri eco pentru persoane fizice în valoare de 32 milioane euro, reprezentând aproximativ 50 la sută din valoarea totală acordată în 2023 (67 milioane euro).

Creditele cu componente de sustenabilitate acordate companiilor au atins, 4,5 milioane euro, pentru companii mici, respectiv 670 milioane euro, în credite sindicalizate și bilaterale pentru companii mari.

 

În ceea ce privește fondurile mutuale cu componenta sustenabilă, 29 milioane de euro au fost investiți de clienții persoane fizice în primul trimestru.