INS: Scădere a lucrărilor de construcții în primele două luni ale anului

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total între 1 ianuarie și 28 februarie cu 0,6%, potrivit INS. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-6,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-5,7%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale (-12,8%) şi la clădirile rezidenţiale (-5,6%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 11,2%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 2%, scădere înregistrată astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,8%), lucrările de reparaţii capitale (-5,7%) şi la lucrările de construcţii noi (-0,6%).

Pe obiecte de construcţii, scăderi au avut loc la clădirile rezidenţiale (-15,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (-12,8%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 8,6%.

Evoluția lucrărilor de construcții între februarie 2021 și ianuarie 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 30,4%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (33,4%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (32,7%) şi la lucrările de construcţii noi (29,4%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale (53,2%), clădirile rezidenţiale (29,5%) şi construcţiile inginereşti (19,8%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,3%, creştere înregistrată la lucrările de reparaţii capitale (11,7%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (4,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,7%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 1% şi la clădirile rezidenţiale cu 0,4%. Clădirile nerezidenţiale au crescut 26%.

Februarie 2021 comparativ cu februarie 2020

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 3,3%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi (+6,9%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 5,2%, respectiv cu 1,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (9,6%) şi la clădirile rezidenţiale (3,2%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 5,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi (3,5%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 13,7%, respectiv cu 2,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (8,3%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 13,9%, respectiv cu 5,4%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole