Inspectorul școlar general al Capitalei: „Școlile vor solicita trecerea în scenariul 3”

Inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș, a anunțat vineri că unitățile de învățământ intră în scenariul roșu. În timp ce majoritatea elevilor se întorc la cursurile online, doar creșele, grădinițele și clasele pregătitoare (0-IV) rămân deschise.

„Pe baza adresei primite de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București prin care am fost anunțați că a fost depășit indicele de 3 la mie, școlile vor înainta o adresă către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) prin care vor solicita trecerea în scenariul 3. Noi avizăm aceste adrese și ele vor fi aprobate, probabil mâine, în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență”, a precizat inspectorului școlar general pentru Edupedu.ro.

În ceea ce privește propunerea făcută de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, către ministrul Sănătății, de modificare a ordinului comun astfel încât în scenariul 3 să poată veni la școală fizic și elevii claselor a VIII-a și a XII-a, inspectorul Ionel Pușcaș a declarat că „deocamdată se merge pe ordinul în vigoare. Dacă între timp apar alte hotărâri, vom vedea. Acționăm dupa ceea ce este în vigoare în acest moment”, a mai precizat sursa citată.

„În principiu, la acest moment, în afara altor hotărâri, școlile din Capitală vor funcționa în scenariul 3”, a spus inspectorul școlar general.

Bucureștiul a intrat astăzi, 5 martie 2021, în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,05.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. ” Trebuie să deschidem acum pentru a putea închide în preajma Paștelui” Nu este asa cum spunem, domnule ministrul al Educației, Sorin Cîmpeanu !
    Trebuie să deschidem acum pentru a ne putea închide în preajma Paștelui”, o batjocura pur româneasca nu vine niciodată din inteligenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Zodiile care primesc a doua șansă în...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Unele zodii sunt privilegiate de Univers și primesc o a doua șansă fie că este vorba despre carieră sau vizează...