Institutul Clinic Fundeni: În acest moment, Rebeca, fetița transplantată hepatic, este într-o „stare critică”

Starea clinică a Rebecăi, fetița transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni ”este critică”, a anunțat Institutul într-un comunicat de presă.

”După o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit o agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi (n.r. luni, 16 mai a.c.) s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă”, se precizează în comunicatul de presă al Institutului Clinic Fundeni.

Intervenția de transplant hepatic a fost realizată pe 2 mai de o echipă mixtă formată din medici de la Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Clinic pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

După operația de transplant, care a durat cinci ore, Rebeca, suspectată de o boală genetică, a avut o evoluție treptată spre favorabilă, din cauza severității bolii hepatice care a impus transplantul de ficat, a unor infecții virale cu impact imunologic și hepatologic, dar și din cauza statusului de denutriție al fetiței.

UPDATE

Marți, Institutul Clinic Fundeni, Secția ATI III a transmis:

”În prima zi dupa reintervenția chirurgucală, starea fetiței transplantate se menține extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susținute de terapie intensivă”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole