Institutul ”Matei Balș”: Două clinici multifuncționale, unice, destinate bolnavilor cu boli infecțioase, dar și cu alte patologii

Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” va avea o clinică pentru boli infecțioase înalt patogene și o clinică multifuncțională cu două corpuri. Sunt două proiecte concepute înainte de pandemie despre care vorbesc prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de sănătate din Senat, șeful disciplinei boli infecțioase UMF ”Carol Davila”, și directorul medical al Institutului, dr. Adrian Marinescu.  

Clinica pentru boli infecțioase înalt patogene va avea parter și trei etaje, dintre care două pentru terapie intensivă, precum și anatomie patologică, laboratoare speciale și bancă de țesuturi, transmite prof. dr. Streinu-Cercel.

Despre această clinică, directorul medical al Institutului, dr. Adrian Marinescu a declarat: ”Va avea un termen de finalizare într-o perioadă destul de scurtă. Un lucru care deja se întâmplă. Totul este ca și rezolvat”.

În legătură cu clinica multifuncțională ”Calistrat Grozvici” , prof. dr. Adrian Streinu-Cercel precizează că va avea două corpuri A și B. Primul corp are mai multe componente, printre care pentru”medicină nucleară” cu anexă de protono-terapie și mai multe etaje pentru neurochirurgie, chirurgie abdominală, cardiacă etc., zone pentru pacienții cu afecțiuni infecțioase severe.

În corpul B sunt prevăzute o zonă pentru studii clinice internaționale, spații de cazare pentru pacienții cu boli infecțioase, trei niveluri pentru cercetare fundamentală.

Clinica multifuncțională ”Calistrat Grozovici” va fi avea și  heliport, mai spune prof. dr. Streinu-Cercel.

Referitor la acest proiect conceput de mai mult timp, dr. Marinescu a subliniat că ”nu s-a făcut niciodată în România şi nu cred că există în sud-estul Europei. Va fi un spital în cadrul Institutului „Matei Balş”, care va cuprinde toate aceste clinici şi care va rezolva cam tot ce înseamnă patologie complicată de boli infecţioase în România. Este pe hârtie şi urmează”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...