Interdicția care îl ține departe pe Gigi Becali de un eveniment important la care visează de ani buni

Publicat: 24 apr. 2024, 10:29, de Viorela Pitulice, în SPORT , ? cititori
Interdicția care îl ține departe pe Gigi Becali de un eveniment important la care visează de ani buni

FCSB, echipa finanțată de latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, este foarte aproape de momentul câștigării SuperLigii de fotbal, însă, după câte se pare, patronul nu are de gând să vină pe stadion pentru a sărbători împreună cu jucătorii.

Festivitatea de premiere la care Becali va lipsi, după toate probabilitățile, ar urma să aibă loc cu ocazia partidei cu CFR Cluj, din etapa cu numărul nouă din play-off-ul din SuperLigă.

Adevăratul motiv care îl face pe Becali să stea departe de stadion se pare că este o interdicție primită de latifundiar. Gigi Becali a primit pe 1 aprilie șase luni de suspendare și o amendă de 50.000 de lei, în contextul declarațiilor făcute la adresa arbitrei Cristina Trandafir, după meciul FCSB – FC Botoșani, care s-a terminat cu scorul de 3-2.

Concret, Becali a încălcat mai multe articole din Regulamentul Disciplinar FRF, potrivit digisport.ro. Printre acestea se numără și articolul 52, care se referă la „comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”.

În perioada de suspendare, latifundiarul trebuie să respecte câteva interdicții:

– nu are acces în incinta terenului de joc, în tunel, pe culoarele de acces şi la vestiarele echipelor şi ale arbitrilor;

– nu poate să stea pe banca de rezerve şi să conducă echipa în incinta terenului de joc, după cum este stipulat în regulament.

Cel mult, la meciul cu CFR Cluj finanțatorul FCSB va putea să stea doar în tribună și să nu poată să sărbătorească împreună cu jucătorii săi pe teren.

Anul acesta, titlul de campioană are toate șansele să ajungă la FCSB după multă vreme. Dacă bate în etapa intermediară pe terenul lui Sepsi, iar CSU Craiova nu reușește să câştige cu CFR Cluj, FCSB va fi matematic campioană.