Între a pleca în refugiu și a lupta cu arma în mână: Cernăuți, stare de spirit

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decretat miercuri o zi a unității naționale, în contextul informațiilor vehiculate în presă că în această zi ar putea avea loc invazia Rusiei.

Un miting al solidarității naționale a avut loc miercuri dimineață în Piața Principală din Cernăuți, cel mai mare oraș ucrainian de la granița cu România și cu o importantă comunitate de români. Astfel, câteva sute de persoane cu steaguri s-au adunat în Piața Principală din Cernăuți, de Ziua solidarității naționale. Ei au cântat cântece patriotice și au făcut apel la pace, sperând că războiul nu va începe.

„Suntem reprezentanții institutului Comercial din Cernăuți, am ieșit aici doarece suntem pentru pace, în toată Uniunea Europeană și în Europa, pentru pace, pentru bunăstare și pentru liniște”, a spus un bărbat prezent în piața din centrul orașului, potrivit Radio Europa FM, care catalogează starea de spirit în Cernăuți drept una destul de calmă.

Sunt mulți cetățeni care se tem de război

Pentru noi, războiul durează deja de 8 ani, sunt mulți cetățeni care se tem de război, care au fugit sau care vor să fugă peste graniță și foarte mulți ucrainieni, cetățeni adevărați ai acestui stat care luptă cu arma în mână pentru pace, pentru a-și apăra țara, pentru a-și apăra familiile”, a declarat pentru Europa FM un alt ucrainian. În fapt, potrivit aceleiași surse, cei din Cernăuți sunt pregătiți pentru orice scenariu și oscilează între a pleca în refugiu și a lupta cu arma în mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...