Invazia Ucrainei: Orchestra Filarmonicii din Munchen ”se separă” de dirijorul rus Valeri Gergiev, un apropiat al lui Putin

Dirijorul rus Valeri Gergiev pierde rând pe rând poziții importante în principalele filarmonici europene. Mai întâi la Filarmonica din Viena, apoi din președinția de onoare a Festivalului de la Edinburgh, de la conducerea muzicală a festivalurilor de la Verbier și Lucerna, transmite Euronews.

Și, marți, Orchestra Filarmonicii din Munchen a a anuțat că a decis să se separe de el. Primarul orașului Munchen, Dieter Reiter, l-a acuzat pe maestrul rus că nu a denunțat invadarea Ucrainei.

„München se desparte de dirijorul principal Valery Gergiev. Prin urmare, de acum înainte nu vor mai avea loc concerte ale Orchestrei Filarmonicii din München sub conducerea sa”, a explicat Dieter Reiter într-un comunicat de presă.

Până de curând, Valeri Gergiev, în vârstă de 68 de ai , directorul general al Teatrului Mariinski din Sankt Petesburg, era unul dintre cei mai căutați dirijori din lume.

Apropierea lui Gergiev de Putin, pe care-l cunoaște din 1992, a fost evidentă și în timpul anexării Crimeei.

Duminică, managerul său, Marcus Felsner, a anunțat că va renunța la Gergiev, pe care l-a numit „cel mai mare dirijor în viață și o ființă umană extraordinară, cu un profund simț al decenței”, dar care „nu vrea, sau nu poate, să pună capăt în mod public sprijinului exprimat pentru un regim care a ajuns să comită asemenea crime”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...