Investiție de peste 4 milioane euro într-un hotel destinat turismului de business în Sfântu Gheorghe

Pandemia a oferit românilor posibilitatea de a redescoperi destinațiile frumoase din țara noastră și, în ciuda perioadei descurajatoare pentru investiții, antreprenorii au continuat proiectele planificate dinaintea declanșării situației pandemice.

Unul dintre proiectele hoteliere inițiate în urmă cu mai bine de 2 ani și continuate chiar și în perioada pandemică este dezvoltat la Sfântu Gheorghe de proprietarii lanțului de depozite de materiale de construcții, Depo. Investiția totală va depăși 4 milioane de euro, parte din finanțare fiind alocată de Fundația Pro Economica Alapítvány.

Reconversia unui vechi cămin muncitoresc într-un hotel de 4 stele

Hotelul este dezvoltat pe structura existentă a unui cămin muncitoresc, achiziționată de actualul proprietar în anul 2017. Până în anul 2019 clădirea a trecut printr-un proces de renovare și refacere a structurii și fundației pentru a corespunde standardelor seismice actuale. Din 2019 a început efectiv dezvoltarea hotelieră de 4 stele.

Hotelul va avea în total 45 de camere cu suprafețe generoase de aproximativ 33 mp-35 mp, între care 3 apartamente și mai multe camere single, twin, luxury și chiar camere cu chicinetă. Investiția estimată inițial a fost de 2,5 milioane euro, la care s-a adăugat o finanțare de aproximativ 1,5 milioane de euro din partea Fundației Pro Economica Alapítvány. Hotelul va dispune de: bar, restaurant, sală de ședințe, iar prin recenta achiziție a terenului învecinat, în viitor va include și un Spa urban, și o sală de conferințe și evenimente.

Lucrările se vor finaliza în această iarnă, momentan fiind la stadiul de amenajări interioare. Hotelul va avea 20 de noi angajați iar procesul de angajare va începe anul viitor.

Scumpirea materialelor de construcție a întârziat proiectele din turism

Principala problemă a investițiilor hoteliere din ultimii doi ani este legată de scumpirea materialelor de construcții și termenul de așteptare pentru livrarea diferitelor elemente.

În termeni procentuali, scumpirea materialelor a adus pentru hotelul din Sfântu Gheorghe o depășire a bugetului cu până la 25%, dar cu păstrarea termenului de inaugurare prevăzut pentru al doilea trimestrul al anului 2022. Prețul pentru o cameră dublă va fi de minim 60 euro / noapte, iar în regim single camera va putea fi ocupată pentru 45-50 euro / noapte.

Aeroportul din Brașov, un imbold pentru antreprenorii din zonă

Deși majoritatea investițiilor hoteliere din zona Brașov – Covasna se adresează turismului de leisure, viitorul Aeroport Internațional Brașov aduce perspective bune pentru turismul de business din zonă. Pe lângă turismul de business, proprietarii își propun să găzduiască în hotel și sportivii ce au antrenamente și competiții în zonă.  

“Ne dorim să încurajăm dezvoltarea economică a regiunii Transilvaniei, inclusiv prin proiecte de reconversie urbană cum este și cel de la Sfântu Gheorghe, care practic a transformat o clădire abandonată din oraș într-un hotel destinat turiștilor de business. Acest proiect nu numai că va genera crearea de noi locuri de muncă în zonă, dar va accentua și potențialul investițional al zonei prin atragerea turismului de business.” a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundația Pro Economica.

11 noi hoteluri în Transilvania și 500 de locuri noi de muncă

Fundația Pro Economica Alapítvány va investi în următoarea perioadă circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania. Regiunea este una foarte ofertantă, cu un potențial demonstrat în ultimii ani, astfel că investițiile vor genera o creștere economică substanțială, vor crea noi locuri de muncă, dar și noi oportunități pentru turiști.

Printr-un proces de selecție de proiecte, au fost deja alese și aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistică, respectiv hoteluri de minim 4 stele și facilități turistice suplimentare. Conform estimărilor inițiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 100 milioane de euro. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă și totalizează aproximativ 700 de camere de cazare.

Printre proiectele finanțate se numără și un complex cu 20 de apartamente din Vârșag, din județul Harghita, precum și un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureș. Facilitățile acestor cazări includ și centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...