Investiție inedită la o școală din sectorul 6 al Capitalei

În Sectorul 6 a fost inaugurat primul Amfiteatru construit în aer liber, în incinta unei unități de învățământ. Construcția a fost inaugurată astăzi, 3 iulie 2020, de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, alături de directorul Teatrului Masca, actorul Mihai Mălaimare, a anunțat Primăria Sectorului 6, într-un comunicat remis presei.

 Şcoala Gimnazială „Regina Maria” din Cartierul Militari este prima unitate de învăţământ preuniversitar din Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti dotată cu un Amfiteatru în aer liber.

“Proiectul este unicat la nivelul României! El a fost implementat în ultimii doi ani de Primăria Sectorului 6, ca răspuns la solicitările profesorilor din Școala Regina Maria și ale părinților elevilor de aici. În acest amfiteatru se vor desfășura în principal activități educaționale și extrașcolare, dar vor fi puse în scenă, totodată, spectacole și piese de teatru, împreună cu partenerul nostru tradițional, Teatrul Masca, din Sectorul 6. Cultura trebuie adusă aproape de oameni, în cartiere”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Potrivit acestuia, proiectul arată clar deschiderea Primăriei Sectorului 6 către tot ceea ce înseamnă cultură de calitate, dar nu este singurul de acest fel. “Suntem, în prezent, în plin proces de construire a celui mai mare centru cultural, în locul fostului Cinematograf Favorit”, a explicat Gabriel Mutu.

Noul spațiu va fi folosit atât de Şcoala Gimnazială „Regina Maria” în desfăşurarea activităţilor şcolare şi extraşcolare, cât şi de celelalte unităţi de învăţământ din Sectorul 6, care doresc să desfăşoare acţiuni în aer liber.

Astfel, în curând, aici vor fi găzduite spectacole, concursuri, decernări de premii, conferinţe şi nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole