Iohannis contrazice Avocatul Poporului cu privire la redeschiderea școlilor

Avocatul Poporului este de părere că această perioadă în care copiii nu merg la școală din cauza pandemiei reprezintă doi ani pierduți pentru o generație. Președintele Klaus Iohannis nu este de acord cu Avocatul Poporului.

Atunci când Avocatul Poporului a formulat aceste acuzații s-a bazat pe recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății conform căreia elevii ar trebui să participe fizic la cursuri, în sălile de clasă.

Klaus Iohannis îl contrazice pe Avocatul Poporului și spune că recomandările OMS trebuie citite până la capăt.

„Cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic la clasă, însă aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță, deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate și pentru a proteja și copiii, și familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învățământ online”,  a declarat președintele Klaus Iohannis întrebat dacă este de acord cu declarațiile Avocatului Poporului.

Iohannis îndeamnă în continuare la respectarea regulilor de protecție.

„Cu cât mai bine respectăm noi toți măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la școală. Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles. Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar vă garantez: merită!” , a spus Klaus Iohannis.

Avocatul Poporului a cerut un punct de vedere ministerelor Educației și Sănătății,  după recomandările făcute de OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...