Iohannis, replică dată ministrului Sănătății: „Nu a măsluit nimeni datele nici înainte de alegeri, nici după alegeri”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că „nu a măsluit nimeni datele nici înainte, nici după alegeri şi nici acum” cu privire la evoluţia pandemiei în România.

„Nu a măsluit nimeni datele nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt, însă, diferite. Când a fost ministru Tătaru, împreună cu echipa domniei sale a găsit potrivită o anumită formulă de calcul pentru incidenţa pandemiei, după aceea s-a calculat şi ce s-a ştiut s-a comunicat.

Deci, nu a ascuns nimeni date sau informaţii. Acum, ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o şi acum se dau datele care se găsesc. Vorbim despre două formule uşor, uşor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte aşa cum au fost calculate şi înainte de alegeri, şi după alegeri”, a spus Iohannis, întrebat despre disputa dintre ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi deputatul PNL Violeta Alexandru pe această temă.

Şeful statului a subliniat că există alte priorităţi în prezent, anunță Agerpres.

„După părerea mea, nu cred că aceste discuţii teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferinţa vreunui pacient. Eu cred că ar fi extrem de important – şi voi continua să spun acest lucru – să ne implicăm acolo unde este nevoie, să creştem numărul de paturi de la terapie intensivă, să-i motivăm pe medici, să fim mai proactivi pentru ca spitalele să facă faţă acestui val trei. Cred că acestea sunt priorităţile momentului şi nu comparaţii teoretice între formule de calcul. (…) Românii să înţeleagă să respecte restricţiile, să se vaccineze şi să aibă încredere în autorităţi şi în medici”, a subliniat Iohannis.

Replici în social media referitor la datele oficiale din pandemie

Deputatul PNL Violeta Alexandru şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au avut un schimb de replici pe Facebook cu privire la statisticile oficiale referitoare la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19, ea reproşând faptul că afirmaţiile publice despre neîncrederea în cifre sporesc îngrijorarea, în timp ce Voiculescu a replicat că „felul inovativ” în care a fost calculată rata de infectare înainte de alegeri i-a ridicat câteva semne de întrebare.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole