Tensiuni între ministrul Sănătății și Violeta Alexandru: „Ne furăm singuri căciula mințindu-ne frumos”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a răspuns afirmațiilor făcute recent de fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, potrivit cărora „neîncrederea în cifrele oficiale raportate în pandemie nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea” oamenilor.

Fostul Ministru al Muncii și liderul actual al PNL București a postat pe pagina de Facebook un mesaj referitor la neîncrederea ministrului Sănătății privind cifrele oficiale raportate în pandemie.

„La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, binențeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor.

Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul.

Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică”, a postat liderul PNL București.

Vlad Voiculescu a răspuns afirmațiilor făcute de Violeta Alexandru, postând tot pe pagina personală de Facebook:

„Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere și vom reuși doar dacă spunem mereu adevărul. Felul <<inovativ>> în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:

1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa;

2) din calculul incidenței la 14 zile au fost <<pierdute>> vreo două zile.

Astea sunt <<artificiile>> de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât.

Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul asta. Altfel de furăm singuri căciula mințindu-ne frumos.

Bănuiesc că nu știai despre <<inovațiile>> de mai sus. Asta poate îți lămurește de ce am spus zilele trecute că <<cifrele sunt altele>>”, a replicat ministrul Sănătății.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole