După decizia CCR, Iohannis continuă să susțină că alegerile trebuie ținute în decembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, în cadrul unei conferințe de presă, că alegerile parlamentare trebuie ținute în luna decembrie.

„Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii şi vor avea loc pe 6 decembrie iar în ce priveşte gestionarea pandemiei, Parlamentul a aprobat o lege specială, Legea 55, care prevede întreg catalogul de măsuri care pot fi luate şi Guvernul, împreună cu autorităţile locale, gestionează acest proces”, a declarat Klaus Iohannis, luni seara.

Președintele a explicat cu alte ocazii că niciun specialist nu a putut garanta că în luna martie a anunlui viitor va fi mai bine din punct de vedere al pandemiei și că organizarea scrutinului în luna decembrie este mai periculoasă decât în primăvară.

Curtea Constituțională a României a decis că alegerile pot fi amânate cu 3 luni, până în martie, dacă Parlamentul decide acest lucru. CCR arată în motivarea deciziei că odată cu intrarea în vigoare a legii, Hotărârea de Guvern prin care executivul stabilește data alegerilor pe 6 decembrie își încetează efectul.

Mandatul actualului Parlament expiră pe 20 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...