După decizia CCR, Iohannis continuă să susțină că alegerile trebuie ținute în decembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, în cadrul unei conferințe de presă, că alegerile parlamentare trebuie ținute în luna decembrie.

„Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii şi vor avea loc pe 6 decembrie iar în ce priveşte gestionarea pandemiei, Parlamentul a aprobat o lege specială, Legea 55, care prevede întreg catalogul de măsuri care pot fi luate şi Guvernul, împreună cu autorităţile locale, gestionează acest proces”, a declarat Klaus Iohannis, luni seara.

Președintele a explicat cu alte ocazii că niciun specialist nu a putut garanta că în luna martie a anunlui viitor va fi mai bine din punct de vedere al pandemiei și că organizarea scrutinului în luna decembrie este mai periculoasă decât în primăvară.

Curtea Constituțională a României a decis că alegerile pot fi amânate cu 3 luni, până în martie, dacă Parlamentul decide acest lucru. CCR arată în motivarea deciziei că odată cu intrarea în vigoare a legii, Hotărârea de Guvern prin care executivul stabilește data alegerilor pe 6 decembrie își încetează efectul.

Mandatul actualului Parlament expiră pe 20 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Zodiile care primesc a doua șansă în...

Horoscop 30 ianuarie 2023. Unele zodii sunt privilegiate de Univers și primesc o a doua șansă fie că este vorba despre carieră sau vizează...