ÎPS Calinic, despre homosexuali: Să-și schimbe orientarea, care s-a dovedit a fi nocivă și pentru trup, și pentru suflet

Arhiepiscopul Sucevei le recomandă homosexualilor ”să-și schimbe orientarea care s-a dovedit a fi, în decursul istoriei, nocivă și pentru trup, și pentru suflet” și să apeleze pentru acest lucru la un ”duhovnic bun” și un ”psihiatru bun”.

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, crede că „o persoană cu o altă orientare sexuală” are nevoie de „sfatul unui duhovnic bun și al unui psihiatru/psiholog bun care îl va pune pe drumul rânduit de Dumnezeu”, pentru că homosexualitatea s-a dovedit ”nocivă și pentru trup, și pentru suflet”, iar persoanele gay trebuie ”să-și schimbe orientarea”, scrie Monitorul de Suceava.

Este o parte din răspunsul dat de ÎPS Calinic unei persoane care l-a întrebat, la rubrica „Răspunsul Ierarhului” de pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: „Ce se întâmplă cu cei care au o altă orientare sexuală (fără a întreține relații sexuale între același gen, pur și simplu o altă atracție), lucru pe care nu îl poate spune la Taina Spovedaniei?”.

”Rușine ar trebui să avem când simțim arșița păcatului”

La această întrebare, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a răspuns: „Să-și schimbe orientarea care s-a dovedit a fi, în decursul istoriei, nocivă și pentru trup, și pentru suflet!”.

De asemenea, înaltul ierarh a explicat că „la duhovnic te duci așa cum ești, cu bunele și cu relele săvârșite, ca în fața lui Hristos, fără să te rușinezi. Rușine ar trebui să avem când simțim arșița păcatului, nu când trebuie să-l spovedim”.

ÎPS Calinic este convins că „sfatul unui duhovnic bun și al unui psihiatru/psiholog bun îl va pune pe cel la care faceți referire pe drumul rânduit de Dumnezeu. Spor și binecuvântare în acest demers de venire în sine!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...