Israelul este prima țară care se apropie de sfârșitul pandemiei

Israelul este prima ţară care se apropie de sfârșitul pandemiei de coronavirus datorită unei campanii de vaccinare anti Covid-19 foarte rapide.

Din cei nouă milioane de locuitori, jumătate s-au vaccinat deja cu ambele doze de vaccin anti Covid-19. Rata de infectare a scăzut substanţial, iar vineri s-au înregistrat doar 251 de noi cazuri de infectare, scrie Rfi.ro.

În momentul de vârf al campaniei de vaccinare, culoarele uriașei arene de baschet din Ierusalim erau ticsite de oameni care așteptau până la două ore ca să le vină rândul să intre în cabinele de vaccinare. În fiecare zi, 3.000 de oameni erau programați la acest centru, scrie presa străină, citată de Știrile Protv.

Luni, doar 15 persoane așteptau la rând, iar timpul de așteptare era de doar câteva secunde. Doar câteva sute de oameni mai vin să se vaccineze la centrul organizat în incinta arenei sportive.

Acest centru de vaccinare a început să fie închis mai devreme deja în unele zile, deoarece meciurile de baschet au început să se dispute din nou cu spectatori – chiar dacă este vorba despre un număr limitat de fani care pot intra în arenă.

Guvernul israelian ia în calcul și renunţarea la purtarea măştilor de protecţie în exterior

Imunizarea accelerată a populației le permite israelienilor să își recapete ușor-ușor viețile pe care le-au avut până la începutul lui 2020. Astfel, s-au deschis sălile de fitness, hotelurile, teatrele, dar la acestea au acces doar persoanele vaccinate sau cele care au imunitate în urma infectării. 

De la 10.000 de infectări pe zi la câteva sute

În ianuarie, când Israelul era lovit din plin de al treilea val al pandemiei, numărul cazurilor zilnice ajunsese să treacă de 10.000. Acum, după aproape trei luni de la acel vârf, sunt mai puțin de 200 de infectări pe zi. Duminica trecută au fost doar 130.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...