Iulian Dumitrescu și Roberta Anastase jubilează: Procurorul Lucian Onea s-a întors la DNA Ploiești

Publicat: 27 mai 2024, 11:45, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Iulian Dumitrescu și Roberta Anastase jubilează: Procurorul Lucian Onea s-a întors la DNA Ploiești

Liderii PNL Prahova, în frunte cu baronul Iulian Dumitrescu-aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, și Roberta Anastase, sunt în culmea fericirii de câteva zile, mai exact de când au aflat că procurorul Lucian Onea revine la unitate de elită a DNA, cea de la Ploiești.

 Baronul „Lamborghini” de Prahova Iulian Dumitrescu își vede nestingherit de campania electorală pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, deși se află sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro. Ca atare, la sfârșitul acestei săptămâni, Iulian Dumitrescu s-a aflat în vizită de lansare a candidaților PNL în două localități cu o semificație specială pentru el și echipa PNL.

 Baronul Lamborghini s-a reîntors acasă la… edilul din Plopeni

Vineri, 24 mai 2024, baronul de Prahova însoțit de deputatul Mircea Roșca, a fost la Plopeni ca să lanseze candidatura traseistului edil PNL al orașului Dragoș Niță.

Iulian Dumitrescu și Dragoș Niță

De fapt, îmbrăcat la patru ace, Iulian Dumitrescu a venit să-l susțină pe care-l găzduiește. În urmă cu patru ani, pentru a candida la șefia Consiliului Județean Prahova, el având domiciliul în Călărași, Iulian Dumitrescu și-a făcut mutația într-un apartament de 40 de mp din Plopeni unde locuiește edilul Dragoș Niță. Tot în acel modest apartament din cartierul „Diana” din Plopeni și-a făcut atunci mutația și Dumitru Tudone, adus de la Călărași să candideze pentru un post de consilier județean, cel care ulterior a ajuns vicepreședinte al CJ Prahova. Practic, prin lansarea candidaturii primarului Dragoș Niță, Iulian Dumitrescu s-a întors acasă.

Mircea Roșca: „Nici Iulian Dumitrescu și nici Coldea n-au nicio teamă că vor păți ceva”

Însă, nu trebuie omis faptul că la evenimentul electoral de la Plopeni, deputatul PNL de Prahova, Mircea Roșca, a făcut și o afirmație surprinzătoare.„Nici Iulian Dumitrescu și nici Coldea n-au nicio teamă că vor păți ceva”, a spus Mircea Roșca. Oare ce a vrut să spună acest deputat sau doar a vorbit gura fără el?

Osanale liberale pentru procurorul Lucian Onea

Campania electorală a lui Iulian Dumitrescu, însoțit de senatoarea Roberta Anastase și deputatul Mircea Roșca, a continuat sâmbătă, 25 mai 2024, în comuna Bănești, unde a fost reconfirmat pentru un nou mandat actualul edil Gheorghe Stoica. Însă, descinderea electorală a echipei PNL Prahova în această localitate a avut și o conotație aparte care a readus zâmbetul și speranța pe chipul Robertei Anastase și a lui Iulian Dumitrescu. În comuna Bănești locuiește procurorul Lucian Onea, cel care a făcut echipă cu celebrul Mircea Negulescu-„Portocală”. Prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) din 16 mai 2024 a fost anulat anulat ordinul de revocare din Direcția Națională Anticorupție (DNA) a procurorului Lucian Onea, fostul șef al structurii de la Ploiești, dar și hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care a certificat revocarea (https://www.puterea.ro/alerta-procurorul-lucian-onea-revine-la-dna-ploiesti/).

Astfel, Lucian Onea va reveni la DNA Ploiești, fapt pentru care, sâmbătă, Roberta Anastase și Iulian Dumitrescu au ținut să le reamintească celor prezenți la Bănești că a ieșit soarele pe strada PNL Prahova. De ce? Pentru că în perioada de glorie a unității de elită a DNA, adică pe vremea tandemului Onea-Negulescu, liderii PNL Prahova, în frunte atunci cu Roberta Anastase, n-au fost deranjați de DNA, deși avea multe probleme de competența …DNA. Așadar, liderii PNL Prahova consideră că prin revenirea lui Lucian Onea la DNA Prahova vor fi mai liniștiți și nu vor fi deranjați de procurorii anticorupție!

Lucian Onea