Jaf la sediul ANCOM. Paznicul nu a auzit nimic. Era beat!

Publicat: 06 nov. 2023, 16:30, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Jaf la sediul ANCOM. Paznicul nu a auzit nimic. Era beat!

Sediul ANCOM a fost spart azi noapte de către un om al străzii, care a furat 3 telefoane din birourile instituției. Paznicul nu a auzit nimic fiindcă era beat.

În această dimineață, în jurul orei 06:00, jandarmul aflat în serviciul de pază la obiectivul ANCOM, a solicitat sprijinul echipajelor de intervenție în scopul interceptării și identificării unei persoane care a pătruns fără drept în obiectivul menționat, printr-o zonă asigurată cu un agent al unei societăți private de pază.

Persoana în cauză a fost interceptată în timp operativ, asupra acesteia fiind identificate mai multe bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Cu această ocazie, lucrătorii de jandarmerie, concomitent cu solicitarea unei grupe operative din cadrul Poliției Capitalei pentru efectuarea cercetării la fața locului, au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violarea sediului profesional, conform art. 225 Cod Penal și de furt calificat, potrivit art. 229 Cod Penal.

Suplimentar, având în vedere constatarea faptului că agentul firmei de pază se afla sub influența băuturilor alcoolice, lucrătorii jandarmi au dispus măsuri de sancționare contravențională a agentului de pază aflat în serviciu.

De asemenea, la nivelul Jandarmeriei Capitalei s-a dispus o verificare de specialitate a incidentului în vederea stabilirii unor măsuri suplimentare, dacă este cazul.