Jaqueline Cristian, învinsă dramatic de Alison Riske, în finala turneului de la Linz (Video)

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian (23 ani, 100 WTA) a fost învinsă de americanca Alison Riske (31 ani, 73 WTA), cap de serie numărul opt cu 2-6, 6-2, 7-5, vineri seara, în finala turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro.

Meciul a durat două ore şi 24 de minute. Pentru Jaqueline, aceasta a fost prima sa finală WTA din carieră.

Jaqueline Cristian a ajuns în ultimul act din postura de ”lucky loser”, beneficiind şi de şansă. Mai întâi a reuşit să acceadă pe tabloul principal după retragerea Soranei Cîrstea (accidentată). Apoi în optimi a profitat de abandonul suedezei Rebecca Peterson (accidentată) la scorul de 5-2, iar semifinala cu Simona Halep nu a mai disputat-o din cauza accidentării fostului lider mondial.

https://youtu.be/xe1i43f0pj8


Cristian a încheiat finala cu 4 aşi şi 4 duble greşeli, cu doar 50% procentaj de reuşită la primul serviciu şi 56% la al doilea.

Cristian va primi un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA pentru evoluţia sa la Linz.

Alison Riske , care în semifinale a beneficiat de abandonul conaţionalei Danielle Collins, şi-a trecut în palmares al treilea său titlu WTA, după cele de la Tianjin (2014) şi ‘s-Hertogenbosch (2019), ea având alte opt finale jucate, între care una în acest an (Portoroz).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...