Jill Biden criticată pentru că folosește titlul de doctor: „Nimeni nu ar trebui să se numească ‘doctor’ decât dacă a adus pe lume un copil”

Un editorialist al Wall Street Journal i-a sugerat viitoarei prime doamne a SUA, Jill Biden, să renunțe la titulatura de doctor, spunând că este pueril din partea ei să o folosească. Internetul a izbucnit împotriva scriitorului.

Joseph Epstein, un formator de opinie american, a scris într-un editorial publicat în WSJ că Jill Biden este o „copilă” și ar trebui să renunțe la titulatura de „doctor”.

„’Dr. Jill Biden’ sună și se simte fraudulos, ca să nu spun un comic”, a scris Epstein în materialul său.

„Un om înțelept a spus odată că nimeni nu ar trebui să se numească ‘doctor’ decât dacă a adus pe lume un copil”, a scris Epstein, un scriitor și academician în vârstă de 83 de ani. –„Gândește-te la asta, dr. Jill și renunță imediat la titlu”, a continuat el.

Dar utilizatorii rețelelor sociale au susținut că articolul denotă atitudinea sexistă cu care se confruntă multe femei din mediul academic.

Bernice King, cea mai tânără fiică a liderului drepturilor civile Martin Luther King Jr, și-a arătat susținerea pentru viitoarea primă doamnă într-un tweet: „Tatăl meu a fost doctor fără a fi medic. Și munca sa a adus foarte multe beneficii umanității. Și a ta este benefică”.

Jill Biden, care își folosește titlul academic pe profilul ei de Twitter, și-a luat doctoratul în 2007 la Universitatea din Delaware, pentru o lucrare privind pedepsirea elevilor în școlile comunitare.

Viitoarea primă doamnă are de asemenea, două masterate și va fi una dintre cele mai bine educate soții de președinte din istoria SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...