Joe Biden condamnă „brutalitatea absolută” a bombardamentelor ruseşti în Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a „condamnat ferm” luni valul de bombardamente ruseşti în Ucraina, dovadă a „brutalităţii absolute” a omologului său rus Vladimir Putin, soldate cu cel puţin 11 morţi şi 89 de răniţi în toată ţara, potrivit AFP.

„Aceste atacuri au ucis şi rănit civili şi au distrus ţinte nemilitare”, a denunţat liderul democrat, asigurând că acestea nu vor face decât să întărească sprijinul american pentru Ucraina şi că SUA vor continua „să impună Rusiei să plătească scump pentru agresiunea sa”.

Potrivit autorităţilor ucrainene, armata rusă a lansat luni 83 de rachete, dintre care aproximativ jumătate au putut fi interceptate. Infrastructuri energetice, dar şi ţinte civile, între care un teren de joacă pentru copii, au fost lovite.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a justificat bombardamentele „masive”, denunţând atacul „terorist” al Ucrainei împotriva podului care leagă teritoriul rus de Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014.

Aceste lovituri sângeroase, de o amploare inegalată, intervin de altfel într-un context al unor dificultăţi militare pentru Moscova, ale cărei forţe au fost obligate să se retragă recent în faţa contraofensivei Kievului în estul şi sudul Ucrainei, notează France Presse.

„Putin este disperat din cauza înfrângerilor pe câmpul de luptă şi utilizează terorismul rachetelor pentru a încerca să schimbe ritmul războiului în favoarea sa”, a denunţat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...