Joe Biden este președintele SUA!

S-a încheiat numărarea în Pennsylvania, cu Joe Biden declarat câștigător. Biden a ajuns la un avans de circa 34.000 de voturi, care nu mai poate fi răsturnat de Trump cu ultimele două procente rămase de numărat.

Joe Biden a adunat astfel 273 de electori cu cei 20 ai Pennsylvania, conform CNN. La final, avansul în fața lui Trump ca număr de electori va fi și mai mare, dar 273 este suficient pentru a fi sigur de victorie.

Joseph R. Biden Jr. devine astfel al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Anunțul oficial va fi făcut însă după finalizarea numărătorii tuturor voturilor, inclusiv cele prin poștă, care sunt numărate acum.

În acest moment, Associated Press și posturile de tv CNN, NBC și BBC îl dau câștigător pe Biden. Fox News nu a finalizat încă numărătoarea din Pennsylvania.

Finalizarea numărării voturilor și declararea victoriei lui Joe Biden, în cazul în care va deveni și oficial, nu înseamnă că lucrurile se vor liniști în SUA. Trump a declarat deja că va cere renumărarea în mai multe state și va refuza să plece de la White House și să facă un transfer liniștit de putere.

Voturile vor fi cu siguranță renumărate în mai multe state, acolo unde scorul dintre cei doi a fost foarte strâns. Legea prevede că se procedează astfel în mod automat atunci când numărul de voturi adunate de fiecare este foarte apropiat.

Acum este așteptat Joe Biden să iasă cu discursul victoriei. Depinde dacă va mai aștepta până la a fi sigur de voturi, dar în seara aceasta va ieși din nou în public.

Later edit: Fox News îl creditează pe Joe Biden acum cu 290 de electori. A adăugat victoria din Pennsylvania, dar și din Arizona și Nevada, care au mărit avansul lui Biden în fața lui Trump. Singurele state care nu au decis până acum cine câștigă sunt North Carolina, unde va câștiga Donald Trump, și Georgia, unde conduce Joe Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole