Joe Biden îl consideră pe Vladimir Putin drept un „criminal” care va plăti „un preț în curând”

Președintele american Joe Biden i-a adus critici omologului său din Rusia, Vladimir Putin, pentru că s-a implicat în campania alegerilor prezidențiale din SUA în 2020. Joe Biden îl consideră pe Putin „un criminal”, iar prețul pe care îl va plăti „îl va afla în curând”.

Președintele american a declarat, într-un interviu pentru postul ABC News, că a avut o „discuție lungă” cu omologul său din Rusia. Întrebat dacă acesta îl consideră pe Putin drept „un criminal”, răspunsul a fost „Da, cred că este”. Mai mult decât atât, președintele american i-ar fi spus personal lui Putin că „nu are suflet”. În replică, liderul rus i-a mărturisit că „o să se înțeleagă”, transmite Euronews.com.

Declarațiile președintelui Biden vin după ce în SUA a fost publicat raportul serviciilor de informații conform căruia președintele Rusiei s-ar fi aflat în spatele unei operațiuni destinate influențării voturilor în favoarea lui Donald Trump în campania alegerilor prezidențiale din 2020, scrie Digi24.

În acelaşi timp, Joe Biden a recunoscut că în chestiuni reciproc avantajoase, s-a putut înţelege cu Putin, cum a fost în cazul semnării noului tratat NEW START privind limitarea arsenalului nuclear strategic, potrivit sursei citate.

Prima reacţie a unui oficial rus la adresa declaraţiilor făcute de Biden a venit din partea preşedintelui Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

„A-l califica pe preşedintele Vladimir Putin drept «ucigaş» şi a-l ameninţa că «va plăti» reprezintă un atac împotriva Rusiei”, a afirmat preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, conform Agerpres.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole