Klaus Iohannis, discuţie cu preşedintele SUA, Joe Biden, înainte de începerea Summit-ului NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie, joi, cu preşedintele SUA Joe Biden şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte de începerea lucrărilor summit-ului NATO de la Bruxelles, potrivit fotografiilor puse la dispoziţie de Administraţia Prezidenţială.

 

În imagini, preşedintele Klaus Iohannis discută cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. În imagini este văzut şi secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, organizată la Cartierul General al NATO din Bruxelles, reuniune convocată în contextul agresiunii militare ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi al creşterii semnificative a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii regionale, europene şi euroatlantice.

De asemenea, la Summit sunt prezenţi şi premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

1 COMENTARIU

 1. Un consilier de rang înalt și de lungă durată al președintelui rus Vladimir Putin și-a renunțat la rolul său de trimis pentru climă al Moscovei din cauza opoziției sale față de invazia Ucrainei de către Rusia.

  Generalii ruși mor în Ucraina parțial pentru că se străduiesc să-i convingă pe recruți să urmeze ordinele, se arată în raport. 20% dintre comandanții de top ai Rusiei în Ucraina au fost uciși în conflict, reducându-i eficiența militară și oprindu-i avansul.

  Singurul supertanc „indestructibil” al lui Vladimir Putin a fost distrus. Tancul T-80UM2, supranumit Vulturul Negru, ar fi fost demolat în Ucraina la mai puțin de o lună după ce președintele Rusiei a declarat război țării din Europa de Est. Articolul continuă sub publicitate. Potrivit Military Today.

  Lunetistul canadian „Wali” a reapărut după ce a intrat în „modul black-out” în timp ce lupta în Ucraina , iar zvonurile despre moartea sa s-au răspândit online.

  „Nu înțeleg de ce împing astfel de minciuni. Este destul de evident pentru că, după câteva zile, ies și spun tuturor că sunt în viață.”

  Se pare că Wali luptă alături de Forțele Armate ucrainene și spune că a luptat în regiunea Kiev de săptămâna trecută și, deși este „bine hrănit, odihnit și totul bine”, a avut încă câteva cazuri apropiate. Unul dintre care a fost „angajat de un tanc” care trăgea în camera de lângă el. Wali nu este străin de zonele de război, dar spune că lupta la Kiev este diferită de cele mai multe zone de luptă în care a luptat.

  „Acest război este ca și cum ai juca șah fără să știi care sunt ceilalți pioni. Știi puțin, dar nu suficient.”

  „Nu e ca și cum totul s-a prăbușit, mai există internet. Majoritatea zonelor de luptă nu au electricitate și apă și este haos. Dacă mergi în centru [la Kiev], este în regulă. Într-una dintre patrule, am fost într-un apartament uimitor — ai putea să-l ai pe același în Toronto, a spus el pentru Global News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...