Klaus Iohannis, în vizită la call-center

Președintele Klaus Iohannis face, sâmbătă, în jurul orei 11.00, o vizită la call-center-ul DSP Bucureşti.

Vizita are loc la Call Center DSP Bucureşti, la Arena Naţională.

Multe critici s-au îndreptat în ultimele lui către Direcţiile de Sănătate Publică din țară. Aceste instituții erau abilitate să îi îndrume pe cetățeni în cazul în care aceștia aveau simptome de coronavirus sau chiar au luat contact cu un pacient pozitiv.

Problema este că nu puțină lume s-a plâns de faptul că la call-center-ul DSP-urilor nu lucrează nimeni, iar asta pentru că nimeni nu răspundea la telefon.

Un astfel de test a fost făcut chiar de șeful DSU Raed Arafat. Secretarul de stat în MAI a sunat în timpul unei emisiuni Tv, la Digi24, la DSP. Nu a răspuns nimeni.   

La DSP București s-a implicat cu ajutor un ONG. 50 de voluntari răspund la telefoane dintr-un call center suport creat de ONG-ul Geeks for Democracy, conform hotnews.ro.

În ultima conferință, Klaus Iohannis a vorbit despre DSP-uri.

„Capacitatea de testare este destul de mare. Într-adevăr, teoretic am putea să prelucrăm până în 50.000 de teste, însă testările se fac fie la cei care sunt trimişi acolo de DSP-uri, deci din oficiu, cazurile suspecte, fie se fac la persoane la cerere. Mai mult decât s-a făcut nu a existat cerere. La noi, persoanele nu se testează în masă, fiindcă aceste proceduri nu sunt posibile cu instalaţiile existente, iar numărul de persoane trimise de DSP-uri şi solicitări de persoane fizice care vor să fie de bunăvoie testate sunt cele pe care le vedeţi zilnic comunicate”, declara preşedintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...