Klaus Iohannis: Intrarea în carantină a Bucureștiului poate fi decisă doar de experți

Președintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Institutul Clinic Fundeni, unde a dorit să transmită aprecierea sa medicilor de la terapie intensivă. La declarațiile de la finalul vizitei președintele a arătat că numărul de paturi ATI crește în fiecare săptămână.

De asemenea, a declarat că Spitalul Fundeni va fi modernizat prin fonduri europene pentru a corespunde tuturor condițiilor impuse de reglementări. Spitalul nu are autorizație la incendiu, deși lucrează la capacitate maximă, iar modificarea clădirilor pentru a îndeplini condițiile va cere o investiție semnificativă.

Klaus Iohannnis a apreciat că măsurile luate până acum de guvern în lupta anti-covid au fost corecte și au dat rezultate. „Dar trebuie să continuăm pe aceeași linie pentru a ieși la capăt din această situație dificilă”, a explicat președintele.

„Carantinarea este decisă de experți, nu este o decizie luată politic”, spune Klaus Iohannis, răspunzând la întrebarea facă Bucureștiul este în pericol de a intra în carantină având în vedere că incidența ratei de infectări crește.

Mai mult, cu 11 localități din jurul Capitalei, aflate deja în carantină, Bucureștiul nu va scăpa probabil de o majorare a restricțiilor de deplasare.

Totuși, după cum explică președintele, „acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, se vede deja o stopare a creșterii numărului de infectări și vom putea opri carantina atunci când numărul va începe să scadă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...