Klaus Iohannis se vede cu Joe Biden în Polonia

Publicat: 16 feb. 2023, 16:39, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Klaus Iohannis se vede cu Joe Biden în Polonia
Sursa: Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis se va întâlni săptămâna viitoare cu Joe Biden, în Polonia. Întâlnirea are loc cu ocazia reuniunii liderilor din formatul NATO București 9 (B9), din care face parte și România.

Președintele american Joe Biden va ajunge în Polonia luni, pentru o vizită programată în această țară, care va dura până miercuri.

Marți seară, Joe Biden va ține un discurs prin care va mulțumii Poloniei pentru rolul său în contextul războiului din Ucraina și a urmărilor sale, ca aliat NATO aflat la graniță.

„Este un moment istoric. Niciodată până acum președintele SUA nu a fost de două ori într-un an în Polonia. Este o mare onoare”, a spus ambasadorul într-un interviu la TVN24.

„Va fi un moment când veți putea să-l vedeți personal pe președintele SUA, care vă vorbește despre criza care are loc azi în Europa Centrală. Este un moment istoric”.

Întâlnirea cu președintele României, Klaus Iohannis va avea loc miercuri, în cadrul reuniunii NATO în formatul București 9.

Întrebat dacă președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa la întâlnirea B9, Brzezinski a spus:

„Este o întâlnire a liderilor București 9. Vor vorbi despre apărarea comună, cum vor continua să sprijine Ucraina. Cred că va fi o întâlnire a acelor lideri”.

Ambasadorul american nu se așteaptă ca Zelenski să vină în Polonia. De asemenea, el spune că vizita președintelui Biden va fi limitată la Varșovia iar programul este încă în lucru.

Viceministrul polonez de externe Arkadiusz Mularczyk a declarat luni că guvernul de la Varşovia doreşte ca preşedintele american Joe Biden să „anunţe stabilirea de baze militare permanente ale NATO” în Polonia în timpul vizitei sale în această ţară, săptămâna viitoare.