Klaus Iohannis: Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul 10 august să fie clasat

Publicat: 04 mart. 2021, 15:22, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Klaus Iohannis: Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul 10 august să fie clasat

Președintele Klaus Iohannis cere ministrului Justiției să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat.

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, scrie președintele, într-o postare pe Facebook.

Decizia de marți a Tribunalului București de clasare a dosarului 10 August a stârnit un val de critici, mai ales din partea oamenilor politici. Dosarul privind intervenția din Piața Victoriei a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat. Decizia Tribunalului București este definitivă, instanța respingând cererea DIICOT de redeschidere a anchetei.

Citește și: